Комунальне підприємство "Березневодоканал"
Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області
*.kp.in.ua
Портал комунальних підприємств
 

Довідка про роботу КП «Березневодоканал» щодо виконання статутних завдань

Дата: 07.02.2019 12:00
Кількість переглядів: 459

ДОВІДКА
про роботу КП «Березневодоканал»
щодо виконання статутних завдань

 

КП „Березневодоканал” надає послуги із централізованого водопостачання та водовідведення та послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Загальна протяжність водопровідних мереж в м.Березне – 41,4 км, каналізаційної мережі – 16,7 км. На балансі КП „Березневодоканал” знаходиться 4 КНС, 7 артсвердловин, станція знезалізнення води та очисні споруди, 72 житлових будинки. Приладами технологічного обліку води та стічних вод оснащені всі артсвердловини та очисні споруди підприємства. В наявності є резервний запас лічильників холодної води у кількості 4 штук.

Станом на 27.08.2018р. підприємством укладено з населенням 3165 угод на послуги з водопостачання та водовідведення і 148 – з підприємствами, установами та організаціями. Облік холодної води у споживачів І категорії проводиться 2663 (84,1%) лічильниками, а споживачів ІІ категорії – 141 (95,3 %) приладами обліку.

У поточному році на всіх виробничих об’єктах підприємства було проведено профілактичні роботи з обслуговування та ремонту електро-обладнання, а також електромонтажні та монтажні роботи.

За кошти міського бюджету придбані основні засоби, необхідні для забезпечення належної роботи підприємства:

  • мотопомпа грязева – 1 шт. (45,6 тис. грн.);
  • насос центробіжний СМ з електродвигуном - 1 шт. ( 22,0 тис. грн.);
  • акумуляторна кутова шліфувальна машинка – 1 шт. ( 8,0 тис. грн.).

В 2018 році Березнівською міською радою було виділено з природоохоронного фонду кошти в сумі 25 тис.грн., за які планується придбання насосного обладнання.

Виконано ряд робіт з підвищення технічної надійності КНС та об’єктів водопровідної мережі:

  • створено резерв електродвигунів і насосів для КНС та артсвердловин;
  • проведено поточний ремонт частини центрального каналізаційного колектора по вул. Андріївській 57 м.п.;
  • проведено ремонтні роботи напірного каналізаційного колектора від КНС по вул. І.Франка та в парку відпочинку по вул Київській;
  • замінено погружні електонасоси та забірні водопроводи артсвердловин по вул. Київській, 19, С.Коваля, 9а;
  • проведено ревізію і ремонт запірної арматури КНС та пожежних гідрантів;
  • проведена ревізія, заміна запірної арматури та ремонт водопровідних колодязів по вулицях Будівельників, Андріївській, Ціолковського, Островського, Київська;
  • для своєчасного проведення ремонтних робіт та ліквідації аварійних ситуацій відремонтовано асенізаційний автомобіль марки ГАЗ-53.

Проведено великий об’єм дрібних ремонтів та робіт по обслуговуванню внутрішньо-будинкових інженерних мереж, покрівель, козирків вхідних тамбурів згідно заявок квартиронаймачів.

Проведено:

  • перевірку димовентиляційних каналів та герметизації інженерних вводів (згідно розроблених та затверджених графіків);
  • поточний ремонт сходових клітин в будинках за адресами вул.: Ціолковського, 3, 5, 18, 20а, 22, 22а, 24, 24а; вул. Андріївська,59; вул. Ст. Коваля,1;
  • частково замінено внутрішньо-будинкові каналізаційні мережі по вул. Зірненська 3, Ціолковського,6а;
  • поточний ремонт внутрішньо-будинкових водопровідних мереж в підвальних приміщеннях в будинках по вул. Зірненська,2, 3, С.Коваля, 5, Ціолковського, 20, Андріївська, 63, 66 Б, В.Чорновола, 4;
  • заміну внутрішньо-будинкових квартирних водопровідних стояків по вул. В,Чорновола, 4, 7, С.Коваля, 5, Ціолковського, 22, 24, Зірненська, 2, 3, Андріївська, 63, 66 Б;
  • проведено прочистку та ремонт систем водовідливу на будинках по вул. Андріївська 53, 55, 57, Ціолковського 1, 3, 5
  • ремонт електрощитових та електромежі в підвальних приміщеннях на вул. Ціолковського, 4А та Андріївській 66-б;
  • проведено ремонт порогів в буд. Ціолковського, 18, 20а, 26, С.Коваля, 1
  • встановлені та відремонтовані лавки на прибудинковій території будинків по вул. Андріївській, Ціолковського, Будівельників, С.Коваля;
  • проведено поточний ремонт та фарбування дитячих майданчиків комунального житлового фонду.

Гідравлічні випробування внутрішньо-будинкових систем опалення проведені. Виконані роботи з промивки внутрішньобудинкових систем центрального опалення.

Рівень оплати за послуги з обслуговування будинків та прибудинкових територій з початку року всього становить 105%, в т.ч. населення – 105%.

Оплата підприємством за спожиту електроенергію становить 100%.

Рівень оплати за послуги водопостачання та водовідведення з початку року всього становить 95%, в т.ч. населення – 90,2%.

Працівники підприємства забезпечені необхідними спецодягом та засобами індивідуального захисту.

Станом на 01.09.2018 року заборгованість із зарплатні в КП «Березневодоканал» відсутня.

Для забезпечення контролю за якістю питної води та якісним обліком води, що споживається абонентами, підприємство уклало договори з Державною установою "Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", Рівненською державною екологічною інспекцією, Рівненським державним Центром стандартизації і метрології лабораторією моніторингу вод та грунтів Рівненської гідрогеолого-меліоративної експедиції.

На сьогодні для знезараження води в системах централізованого питного водопостачання використовується гіпохлорид натрію. На всіх артезіанських свердловинах встановлено зони санітарної охорони для захисту від забруднення джерел водопостачання та водопровідних споруд і навколишньої території.

Для забезпечення підприємства гіпохлоридом натрію використовуються власні електролізні установки «Полум'я-2».

Артсвердловини та очисні споруди підприємства обладнані приладами технологічного обліку, а саме лічильниками типу СВТУ.

Вуличні, внутрішньодворові і внутрішньобудинкові мережі водо-постачання, водовідведення в м.Березне експлуатуються більше 30 років та знаходяться у ветхому або аварійному стані (мереж водопостачання 6,1 км, каналізаційних 3,9 км), що значно впливає на якість води. Для вирішення цієї проблеми потрібні значні капіталовкладення, на жаль такі кошти відсутні у підприємства.

Питання стабільного енергозабезпечення об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства вирішується за рахунок функціонування двох підведених незалежних ліній електропередач.

На станції знезалізнення встановлено частотні перетворювачі струму, що дає змогу економити використання електроенергії. В окремих будинках комунальної власності встановлено обладнання (діоди), для зменшення споживання електроенергії.

Підприємству необхідні кошти на проведення ремонту та реконструкції господарських будівель виробничої бази (заміна дверей, вікон, покрівлі, будівництво гаража для ремонту та зберігання техніки, заміна твердопаливного котла). В аварійному стані знаходиться навісне обладнання (бочка) на асенізаційному автомобілі, а також приміщення КНС по вул. І.Франка, залізобетонне несуче перекриття КНС по вул. Київській. Є необхідність придбання екскаватора JVC для виконання аварійно-відновлювальних робіт в каналізаційно-водопровідному господарстві.

Для покращення роботи станції знезалізнення та ефективності водопостачання міста є необхідність встановити комп’ютерне комунікаційне обладнання для дистанційного управління артсвердловиною по вул.Островського орієнтовною вартістю – 160 тис.грн.

З початку введення в експлуатацію КНС по вул. Київській, Ціолковського, Будівельників та І.Франка не проводилась чистка приймальних камер від мулу та осадів, через що виходить з ладу насосне обладнання. Також необхідні кошти на проведення реконструкції водонапірної башні Рожновського по вул. Київській, придбання автомобіля для перевезення аварійних бригад та проведення аварійно-відновлюваних робіт. В аварійному стані знаходиться напірний каналізаційний колектор протяжністю 1200м, який проходить через паркову зону м. Березне.

Потрібні кошти для виготовлення державних актів на землю прибудинкових територій комунального житлового фонду, КНС та свердловин орієнтовною вартістю – 320 тис.грн.

 

Директор КП „Березневодоканал”                  А.А.Торчинський


« повернутися

Вхід для адміністратора