Комунальне підприємство "Березневодоканал"
Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області
*.kp.in.ua
Портал комунальних підприємств
 

Звіт керівника КП «Березневодоканал» про роботу підприємства за період з 11.12.2017 по 31.12.2017 року

Дата: 01.02.2018 12:06
Кількість переглядів: 288

Звіт керівника
КП «Березневодоканал»
про роботу підприємства
за період з 11.12.2017 по 31.12.2017 року

КП „Березневодоканал” надає послуги із централізованого водопостачання та водовідведення, як житловому фонду так і установам, організаціям та підприємствам міста.

Загальна протяжність водопровідних мереж в м.Березне – 41,4 км, каналізаційної мережі – 16,7 км. На балансі КП „Березневодоканал” знаходиться 4 КНС, 7 артсвердловин, станція знезалізнення води та очисні споруди. Приладами технологічного обліку води та стічних вод оснащені всі артсвердловини та очисні споруди підприємства. В наявності є резервний запас лічильників холодної води у кількості 4 штук.

Станом на 11.09.2018р. підприємством укладено з населенням 3165 угод на послуги з водопостачання та водовідведення і 148 – з підприємствами, установами та організаціями. Облік холодної води у споживачів І категорії проводиться 2663 (84,1%) лічильниками, а споживачів ІІ категорії – 141 (95,3 %) приладами обліку.

Станом на 11.09.2018р. виконано ряд робіт з підвищення технічної надійності КНС та об’єктів водопровідної мережі:

  • створено резерв електродвигунів і насосів для КНС та артсвердловин;
  • проведено поточний ремонт частини центрального каналізаційного колектора по вул. Андріївській (57 м.п.);
  • проведено ремонтні роботи напірного каналізаційного колектора від КНС по вул. І.Франка та в парку відпочинку по вул Київській;
  • замінено погружні електонасоси та забірні водопроводи артсвердловин по вул. Київській, 19, С.Коваля, 9а;
  • замінено та відремонтовано 240 м.п. водопроводу по вулицях Горького, Теклівській, Островського, 24 Серпня, Андріївській та Грушевського;
  • проведено заміну та ремонт 25 м.п. каналізаційних труб;
  • проведено ревізію і ремонт запірної арматури КНС та пожежних гідрантів;
  • проведена ревізія, заміна запірної арматури та ремонт водопровідних колодязів по вулицях Будівельників, Андріївській, Ціолковського, Островського, Київська;
  •  для своєчасного проведення ремонтних робіт та ліквідації аварійних ситуацій відремонтовано два асенізаційних автомобілі марки ГАЗ-53.

За вище згаданий період на всіх виробничих об’єктах підприємства було проведено профілактичні роботи з обслуговування та ремонту електро-обладнання, а також електромонтажні та монтажні роботи при демонтуванні і монтажу насосів на артсвердловинах по вул. Київській – 1 шт; Ст. Коваля-1 шт. та на станції знезалізнення 1- шт.

Працівники підприємства забезпечені необхідними спецодягом та засобами індивідуального захисту, а також проведено медичний огляд працівників, водопровідно-каналізаційного господарства.

Для забезпечення контролю за якістю питної води та якісним обліком води, що споживається абонентами, підприємство уклало договори з державною установою, Рівненський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України, Рівненською державною екологічною інспекцією, Рівненським державним Центром стандартизації і метрології лабораторією моніторингу вод та грунтів Рівненської гідрогеолого-меліоративної експедиції.

На сьогодні для знезараження води в системах централізованого питного водопостачання та водовідведення підприємство використовує гіпохлорид натрію, який не такий токсичний, як хлорне вапно та безпечний для здоров’я людини. На всіх артезіанських свердловинах встановлено зони санітарної охорони для захисту від забруднення джерел водопостачання та водопровідних споруд і навколишньої території.

Для забезпечення підприємства гіпохлоридом натрію використовуються власні електролізні установки «Полум’я-2».

Вуличні, внутрішньодворові і внутрішньобудинкові мережі водо-постачання, водовідведення в м.Березне експлуатуються більше 30 років та знаходяться у ветхому або аварійному стані (мереж водопостачання 6,1 км, каналізаційних 3,9 км), що значно впливає на якість води. Для вирішення цієї проблеми потрібні значні капіталовкладення, на жаль такі кошти відсутні, як у підприємства так і в місцевому бюджеті.

Питання стабільного енергозабезпечення об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства вирішується за рахунок функціонування двох підведених незалежних ліній електропередач.

Отримано «Спеціальний дозвіл на користування надрами».

Затверджена норма втрат питної води – 7,5%. Загально виробничі норми питомих витрат електроенергії становлять: на водопостачання 584,9 кВт.год на 1000 куб.М; на водовідведення – 599,7 кВт.год на 1000 куб.м.

Крім того протягом звітного періоду було проведено поточний ремонт комунальних житлових будинків, а саме:

Комунальним підприємством в житлових будинках проведено:

- перевірки димовентиляційних каналів та герметизації інженерних вводів (згідно розроблених та затверджених графіків);

- поточний ремонт сходових клітин в будинках за адресами вул.: Ціолковського, 3, 5, 18, 20а, 22, 22а, 24, 24а; вул.Андріївська,59; вул. С.Коваля,1;

- проведено обстеження та ремонт оголовків димовентиляційних каналів в будинках по вулицях Луговій, Андріївській, Будівельників, Зірнеській;

- частково замінено внутрішньо-будинкові каналізаційні мережі по вул. Зірненська 3, Ціолковського,6а;

- поточний ремонт внутрішньо-будинкових водопровідних мереж в підвальних приміщеннях в будинках по вул. Зірненська, 2, 3, С.Коваля, 5, Ціолковського, 20, Андріївська, 63, 66 Б, В.Чорновола, 4;

- заміну внутрішньо-будинкових квартирних водопровідних стояків по вул. В,Чорновола, 4, 7, С.Коваля, 5, Ціолковського, 22, 24, Зірненська, 2, 3, Андріївська, 63, 66 Б;

- ремонт покрівель (встановлення коньків) на будинках по вул. Ціолковського, 6, 6а, 22а, 28, Андріївській, 66Б, Будівельників, 6, С.Коваля, 5;

- проведено прочистку та ремонт систем водовідливу на будинках по вул. Андріївська 53, 55, 57, Ціолковського 1, 3, 5;

- ремонт електрощитових та електромежі в підвальних приміщеннях на

вул. Ціолковського, 4А та Андріївській 66-б;

- проведено ремонт порогів в буд. Ціолковського,18, 20а, 26, С.Коваля,1;

 - встановлені та відремонтовані лавки на прибудинковій території будинків по вул. Андріївській, Ціолковського, Будівельників, С.Коваля;

 - проведено поточний ремонт та фарбування дитячих майданчиків комунального житлового фонду;

Виконуються заявки квартиронаймачів по поточному обслуговуванню та ремонту внутрішньо-будинкових систем водопостачання, водовідведення, електропостачання та невеликий ремонт дахів.

Проведено великий об’єм дрібних ремонтів та робіт по обслуговуванню внутрішньо-будинкових інженерних мереж, покрівель, козирків вхідних тамбурів згідно заявок квартиронаймачів.

Рівень оплати за послуги з обслуговування будинків та прибудинкових територій з початку року всього становить 105%, в т.ч. населення – 105%.

Рівень оплати за послуги водопостачання та водовідведення з початку року всього становить 95%, в т.ч. населення – 90,2%.

Оплата підприємством за спожиту електроенергію становить 100%.

Підприємством здійснюється претензійна робота щодо погашення боргів за спожиті послуги населенням.

З початку року подано 219 претензій на суму 128,3тис. грн.

На цей час у відділі державної виконавчої служби Березнівського районного управління юстиції знаходиться 42 справи на суму 24,5 тис. грн.

Затверджена норма втрат питної води – 7,4%. Загально виробничі норми питомих витрат електроенергії становлять: на водопостачання 510,0 кВт. год на 1000 куб.м; на водовідведення – 384,5 кВт .год на 1000 куб. м

Заходи з енергозбереження на підприємстві розроблені, затверджені директором, виконуються відповідно плану.

 На поповнення статутного фонду підприємства в бюджеті міської ради було передбачено 121 тис. грн. , з них були використані 75,36 тис грн. на придбання:

  • Мотопомпи грязевоЇ – 1 шт. (45,6.тис.грн)
  • Насоса центробіжногор – 1шт СМ-80-50-200/2 21,996 тис. грн.)
  • Кутової шліфувальноЇ машини – 1шт (7,764 тис. грн.).

 

Директор                         А.А. Торчинський


« повернутися

Вхід для адміністратора